4 porce
- 40 dkg zelených širokých nudlí
- 1 stroužek česneku
- 1 šalotka
- 2 hrníčky listů špenátu
- 1 hrníček sýra ricotta nebo tvarohu
- ½ hrníčku zakysané smetany
- uzený sýr
- tvrdý sýr
- sůl
- máslo
- olivový olej
Nudle uvaříme ve slané vroucí vodě, do které jsme přidali olivový olej. Uvařené těstoviny scedíme.
Na rozpuštěném másle podusíme nadrobno nasekanou šalotku a česnek. Osolíme, a až cibule zesklovatí, přihodíme na nudličky nakrájené listy špenátu.
Počkáme, až se špenát mírně podusí, a přidáme sýr ricottu nebo tvaroh. Po lžících přidáme zakysanou smetanu a několik minut vše dohromady povaříme.
Před podáváním upravíme na talíři nejprve nudle, na ně položíme špenátovou omáčku s ricottou a nakonec posypeme nastrouhaným sýrem.
Zdroj: TV Paprika recepty http://tvpaprika.hu/cs/node/3792
Poslední tip, trik či komentář