4 porce
- ¼ květáku
- 1 karotka
- 1 žlutá mrkev
- 100 g hráškových lusků
Vonná várka
- voda
- směs bylinek
- (estragon, tymián, saturejka, citronová tráva, plocholistá petrželka)
- kousek čerstvého kořene kurkumy nebo zázvoru
Dresink
- 10 lžic vinného bílého octa
- špetka šafránu
- olivový olej
- 1 šalotka
- sůl
- slunečnicové semínko
Očištěnou zeleninu naporcujeme na malé kusy a vložíme na pařák nad bylinkovou páru (voda s bylinkami a kouskem čerstvé kurkumy či zázvoru).
Ocet svaříme se šafránem, aby pustil barvu a chuť, necháme vychladnout a vymícháme s olejem, nadrobno krájenou šalotkou a solí.
Uvařenou zeleninu promícháme s dresinkem, necháme odležet a při podávání sypeme nasucho opraženým semínkem.
Zdroj: Zelenina vařená v bylinkové páře; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1252-zelenina-varena-v-bylinkove-pare/ [On-line 11.05.2013]
Poslední tip, trik či komentář