reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Zeleninová s uzeným masem

Pro 6 osob si připravíme

  • 600 g uzeného vepřového masa
  • 1 snítku čerstvého libečku
  • 1 snítku tymiánu
  • 2 bobkové listy
  • 1 lžičku celého černého pepře
  • 150 g mrkve
  • 150 g celeru
  • 100 g cibule
  • Sůl
  • 700 g brambor
  • 600 g dýně
  • 60 g čerstvého křenu

Mrkev a celer očistíme a dobře opláchneme. Cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno. Brambory rovněž oškrábeme a rozkrájíme na kostičky.

Maso omyjeme a spolu s kořením vložíme do studené vody. Přivedeme k varu a vaříme asi 30 minut.

Očištěnou mrkev s celerem a oloupanou cibuli přidáme k masu a spolu vaříme dalších 30 minut.

Vývar potom přecedíme přes sítko a vlijeme zpět do hrnce. Dosolíme a vsypeme kostičky brambor.

Dýni rozkrájíme na měsíčky a dužinu potom na kousky. Přidáme je do vývaru, a když dýně změkne (asi po osmi minutách), vrátíme do polévky nadrobno nakrájenou zeleninu i maso a vše krátce prohřejeme. Hotové rozdělíme do talířů či misek a podáváme se strouhaným křenem. Ozdobíme bylinkami.

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.