reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Zeleninová šťáva

Na 1 l:

  • 1,5 l zeleninového vývaru
  • 3 lžíce oleje
  • 3 najemno nakrájené cibule
  • 150 g mrkve nakrájené na malé kousky
  • 100 g celeru nakrájeného na malé kousky
  • 150 g nasekaných žampiónů
  • 2 nahrubo pokrájená rajčata
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • 1 stroužek nasekaného česneku
  • 2 snítky čerstvého tymiánu
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 20 g škrobové moučky smíchané s trochou studené vody
  • 1 špetka moučkového cukru

Vařte jako šéf kniha

Ve velkém hrnci rozpálíme olej, přidáme cibule, mrkev, celer, česnek a restujeme  dozlatova asi15 minut.

Přidáme žampiony a orestujeme je. Dále přidáme rajčata, rajčatový protlak, tymián a vše podusíme 5 minut.

Pak přilejeme vývar a pomalu přivedeme k varu. N maírném ohni poté vyříme asi 40 minut, dokud se obsah nezredukuje tak na polovinu. Během vaření odebíráme nečistoty.

Nakonec zahustíme šťávu připraveným škrobem rozmíchaným ve vodě a omáčku přecedíme přes jemné síto.

Zdroj: Vařte jako šéf, Zdeněk Pohlreich, iprima.cz, vartejakosef.cz [6.6.2013]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.