Ingredience
- 800 g brambor
- 3 mrkve
- 5 lžic oleje
- 2 lžičky hořčičného semínka
- Zeleninový vývar
- 1 červená chilli paprička
- 2 kousky zázvoru velké jako palec
- 2 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžička mletého kari
- 1 lžíce karí pasty
- 1 lžíce rybí omáčky
- 400 ml kokosového mléka
- 250 ml alternativy ke smetaně
- 300 g cukrového hrášku
- 2 lžíce nasekaného koriandru
- Sůl
Na přílohu:
- Jasmínová rýže
Hořčičné semínko osmahneme na oleji. Přidáme nakrájený česnek, chilli, cibuli a zázvor. Ochutíme kari, pastou a rybí omáčkou a přilijeme vývar.
Brambory a mrkev nakrájíme, vhodíme do pánve a podusíme téměř do měkka. Přilijeme kokosové mléko a sojovou alternativu ke smetaně. Nakonec přidáme hrášek a koriandr. Provaříme a můžeme servírovat.
Zdroj: Zeleninové karí; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/2429-zeleninove-kari/ [On-line 07.03.2014]
Poslední tip, trik či komentář