Suroviny
- rýže 2 pytlíky
- smetana
- parmazán 50 g
- kousek másla
- plátky anglické slaniny nebo špeku
- cibule 1 ks
- mrkev 1 ks
- čerstvý zázvor 2 cm
- červená paprika 1 ks
- žlutá paprika 1 ks
- zelená paprika 1 ks
- kus pórku
- sůl
- pepř
- italské bylinky
- bílé víno 100 ml
- citronová šťáva 1 lžička
- hřebíček
- nové koření
Cibulku se slaninou si najemno nakrájím a na másle orestuji. Nakrájím si i zeleninu a přidám ji k cibulce. Zamíchám a podliju vínem, až se zelenina uvaří doměkka a víno vyvaří. Přiliji smetanu, přidám parmezán a koření . Mezitím, co se zelenina dováří, ve vodě se solí, hřebíčkem a novým kořením uvařím rýži, kterou na konec smíchám se vzniklou směsí, navrch nasypu parmezán a někdy přidám i kyselou okurku.
Zdroj: Zeleninové mini rizoto s parmezánem; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/zeleninove-mini-rizoto-s-parmezanem [On-line 05.11.2015]
Poslední tip, trik či komentář