reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Zmrzlinový pohár Etonmess

Suroviny

  • vanilková zmrzlina
  • malinová poleva
  • smetana ke šlehání 1 balení
  • máta na ozdobu

Na pusinky.

  • bílek 5 ks
  • curk moučka 375 g

Bílky vyšleháme do tuha, poté za stálého šlehání přidáváme po částech cukr. Když máme tuhou hmotu, tvarujeme na plech s pečicím papírem pusinky. A to buď pytlíkem se širokou zdobičkou nebo stačí udělat lžičkou hrudky, což nám v tomto receptu stačí. Sněhové pusinky pečeme, nebo spíše sušíme, při 100 – 150°C asi 15 minut, poté troubu ztlumíme asi na 50°C a ještě cca 10 minut sušíme. Tím, že teplotu snížíme, docílíme toho, že pusinky zůstanou bílé.

Hotové a vychladlé smícháme s nakrájenými jahodami, zmrzlinou a šlehačkou, nakonec ozdobíme mátou.

Zdroj: Zmrzlinový pohár Etonmess; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/zmrzlinovy-pohar-etonmess  [On-line 04.11.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.