reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Pečený mořský vlk

Suroviny

  • mořský vlk 5 ks
  • pórek 1 ks
  • citron 2 ks
  • tymián 20 snítek
  • kus másla
  • sůl
  • červená paprika
  • kvalitní citronový džus

Citronová omáčka:

  • máslo 2 lžíce
  • třtinový cukr 1 lžíce
  • šťáva ze 2 citronů
  • rybí vývar 100 ml

Na pečicí papír (alobal) položíme filet kůží dolů, osolíme a přidáme červenou papriku a nakrájený pórek, 4 větvičky tymiánu a máslo, přiklopíme druhým filetem kůží navrch, opět ochutíme paprikou a solí, poté znovu poklademe pórkem a třemi kolečky citrónu a třemi větvičkami tymiánu. Přehneme pečicí papír (alobal) napůl a celou rybu pečlivě zabalíme do tvaru U. Ve chvíli, kdy budeme balení ryby dokončovat, nalijeme skrze dírku naředěný citronový džus s vodou v poměru 1:1 a vložíme do předehřáté trouby na 180 stupňů na deset až dvacet minut.

Omáčka: na pánev si dáme 100 ml rybího vývaru, přidáme máslo, cukr, citronovou šťávu, necháme zredukovat na poloviční množství – a omáčka je na světě.

Servírujeme s citronovou omáčkou, orestovanými brambory a zelenými hrachovými lusky a klínkem citronu.

Zdroj: Pečený mořský vlk; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/peceny-morsky-vlk  [On-line 04.11.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.