- olej
- 1 ks cibule
- 1 ks česneku
- sůl
- 2 ks mrkve
- 1 ks papriky
- 1 ks pórku
- petrželka
- 1 ks červené řepy
- oregano
- 1 lžíce ume octa
- 2 lžíce jablečného koncentrátu
- 1 lžíce rýžového octa
- tempeh
- sójová omáčka
- kysané zelí
- sezamový olej
- 1 ks jarní cibulky
Zeleninový bulgur
Zahřejte 2 lžíce oleje a orestujte cibuli s česnekem se špetkou soli přibližně po dobu 10 minut. Přidejte mrkev, papriku, pórek a špetku soli. Restujte další 2 minuty. Přidejte 2 díly vody na 1 díl bulguru. Přiveďte do varu, přidejte špetku soli a vařte pod pokličkou na mírném ohni po dobu 15 minut. Přidejte petrželku.
Omáčka
Orestujte na trošce oleje cibuli a přidejte špetku soli (přibližně 10 minut). Přidejte mrkev, červenou řepu, oregano a vodu. Přikryjte hrnec částečně pokličkou a vařte asi 25 minut. Rozmixujte a přidejte ochucovadla – 1 lžíci ume octa, 2 lžíce jablečného koncentrátu, 1 lžíci rýžového octa.
Tempeh s mrkví a kysaným zelím
Usmažte tempeh dozlatova. Poté jej uvařte ve směsi ze sójové omáčky, šťávy z kysaného zelí a mirinu do doby, než se tekutina vyvaří. Zahřejte sezamový olej, orestujte cibuli a přidávejte postupně sójovou omáčku (přibližně 10 minut). Přidejte mrkev a restujte dalších 5 minut, poté vmíchejte tempeh a posypte zelenou jarní cibulkou.
Zdroj: Prostřeno iprima TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/zeleninovy-bulgur-s-rajcatovou-omackou-tempeh-s-mrkvi-kysanym-zelim-kralovsky-sala
Poslední tip, trik či komentář