na pomazánku:
- svazek pažitky
250 g másla
250 g pomazánkového másla
cca 120 ml smetany
sůl
bílý pepř
na dort:
- chlebová směs
na ozdobení:
- čerstvá pažitka
různé druhy zeleniny
saláty
feferonky
bylinky
Nejprve si připravíme pomazánku či krém. Najemno nasekanou pažitku smícháme s povoleným máslem, pomazánkovým máslem, špetkou soli a pepře, smetanou a pažitková pomazánka na housku, jednohubky, či v našem případě na přípravu slaného dortu, je hotová.
Ze zakoupené chlebové směsi upečeme v dortové formě chléb. Po vychladnutí ho prokrojíme na tenké pláty, které spojíme pažitkovou pomazánkou. Stejnou pomazánkou potřeme dort shora i po stranách a boky ozdobíme čerstvou pažitkou, kterou převážeme stužkou či přírodním lýkem, aby neopadávala. Dort ozdobíme různými druhy zeleniny a salátů, feferonkami, bylinkami, prostě: Fantazii se meze nekladou.
Zdroj: Česká televize Kuchařská pohotovost http://www.ceskatelevize.cz/porady/10169912986-kucharska-pohotovost/recepty/309-zeleninovy-dort/
Poslední tip, trik či komentář