Ingredience
- listové těsto 1 kus
- cibule 4 kusy
- oblíbená směs mražené zeleniny 1 balení
- zelené olivy dle chuti 1 dávka
- bílý jogurt 400 g
- čerstvá nebo sušená bazalka 1 dávka
- oregano 1 dávka
- sůl a pepř 1 špetka
Těsto rozdělíme na dva díly. První díl rozválíme na pečicí papír na plech. (Také si už můžeme rovnou koupit dvě rozválená těsta na papíru.) Cibuli a zeleninu dobře orestujeme – neměla by obsahovat moc vody – a touto směsí poklademe těsto. Zakryjeme druhým dílem, můžeme potřít rozšlehaným vajíčkem, a dáme péct. Zeleninu můžeme ještě doplnit sýrem či dochutit česnekem apod., chceme-li mít slaný koláč výraznější chuti. Jídlo je dobré teplé i studené.
Zdroj: Zeleninový koláč; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/zeleninovy-kolac [On-line 12.03.2014]
Poslední tip, trik či komentář