Ingredience
- 50 g cibule
- 100 g másla
- 30 g hladké mouky
- 800 ml mléka
- 100 g mrkve
- ¼ celeru
- 100 g květáku
- 100 g brokolice
- 100 g kukuřice
- 100 ml 31% smetany
- Bazalka
- Sůl
- Pepř
- Parmezánové krutony
Cibuli nakrájíme a orestujeme na rozpuštěném másle. Jakmile zesklovatí, zaprášíme ji moukou a prosmažíme. Poté k ní přilijeme mléko, osolíme, opepříme a přisypeme sušenou bazalku.
Zeleninu nakrájíme a přidáme do polévky. Lehce povaříme, zjemníme smetanou a rozmixujeme. Servírujeme s parmezánovými krutony.
Zdroj: Zeleninový krém; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/2507-zeleninovy-krem/ [On-line 04.04.2014]
Poslední tip, trik či komentář