Ingredience
- 3 rajčata
- 400 g čerstvého hrášku
- 50 g másla
- 3 stroužky česneku
- Sůl
- Mletý černý pepř
- Čerstvá pažitka
- 30 ml vývaru
- 1 cibule
Spařená a oloupaná rajčata zbavte semínek a nakrájejte na kostky. Z lusků vyloupejte hrášek a nakrájejte cibuli. Do rozehřáté pánev s máslem dejte česnek, osmahněte jej dozlatova a zase vyndejte. Pak na másle nechte zesklovatět cibuli, přidejte rajčata a hrášek, vše zalijte vývarem a duste asi 10 minut. Potom směs dochuťte solí a pepřem a podávejte s čerstvými sekanými bylinkami.
Zdroj: Zelený hrášek po mexicku; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/2865-zeleny-hrasek-po-mexicku/ [On-line 24.09.2014]
Poslední tip, trik či komentář