reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Zelí s ananasem a uzeninou

4 porce

  • 1 červená paprika
  • 1/2 hlávky bílého zelí
  • 1/2 ananasu
  • 2 lžíce másla s pepřem
  • 1 stroužek česneku
  • 3 lžíce bílého vinného octa
  • sůl
  • pepř
  • cukr
  • 100 ml vývaru
  • 1 lžíce másla
  • 4 klobásy
  • 50 g strouhaného ementálu
  • 2 lžičky červeného pepře
  • koření karí

Paprikový lusk omyjeme, rozpůlíme, odstraníme jadérka a dužinu nakrájíme na nudličky. Bílé zelí rozkrojíme na půlku, odstraníme košťál a nakrájíme na nudličky, omyjeme a necháme okapat. Ananas oloupeme, odstraníme dřevnatý stonek a dužinu nakrájíme na kostičky.
Máslo s pepřem rozehřejeme a asi 4 minuty v něm podusíme papriku s bílým zelím. Prolisujeme oloupaný česnek a zeleninu ochutíme vinným octem, solí, pepřem a cukrem. Přidáme ananas, přilijeme vývar a vše necháme 5 minut povařit.
Klobásu opečeme na rozehřátém másle. Zeleninu smícháme se sýrem a naloženým pepřem, osolíme, přidáme špetku kari. Na talíři upravíme klobásu se zeleninovou směsí a podáváme.
Příprava: asi 40 minut

Ananas snadno připravíte, když odstraníte stonek a plod podélné rozkrojíte. Ananas nakrájíte na plátky, tvrdý střed odříznete a dužinu nakrájíte na kostky.

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.