4 porce
- 1 kg zelí (napůl bílé, napůl červené)
- 5 dkg cukru
- olej
- 5 dkg cibule
- sůl
- mletý kmín
- mletý pepř
- 2 dl šumivého vína
- ocet
Oba druhy zelí nakrájíme na tenké nudličky nebo nastrouháme.
Cukr smícháme s troškou oleje a za stálého míchání zkaramelizujeme. Přidáme nadrobno nasekanou cibulku a trochu podusíme.
Potom přimícháme zelí (nejprve bílé, chvilku na to i červené), osolíme, ochutíme mletým kmínem, zalijeme šumivým vínem a dusíme do měkka. Nakonec jídlu dodáme mírně pikantní chuť několika kapkami octa.
Zdroj: TV Paprika Učíme se vařit http://tvpaprika.hu/cs/node/3644
Poslední tip, trik či komentář