reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Zelí v šumivém víně

4 porce

  • 1 kg zelí (napůl bílé, napůl červené)
  • 5 dkg cukru
  • olej
  • 5 dkg cibule
  • sůl
  • mletý kmín
  • mletý pepř
  • 2 dl šumivého vína
  • ocet

Oba druhy zelí nakrájíme na tenké nudličky nebo nastrouháme.

Cukr smícháme s troškou oleje a za stálého míchání zkaramelizujeme. Přidáme nadrobno nasekanou cibulku a trochu podusíme.

Potom přimícháme zelí (nejprve bílé, chvilku na to i červené), osolíme, ochutíme mletým kmínem, zalijeme šumivým vínem a dusíme do měkka. Nakonec jídlu dodáme mírně pikantní chuť několika kapkami octa.

Zdroj: TV Paprika Učíme se vařit http://tvpaprika.hu/cs/node/3644

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.