reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Zelňačka Flamendr

4 porce

  • 50 dkg kyselého zelí
  • 1 středně velká cibule
  • 0,5 dl oleje
  • 1 kávová lžička mleté papriky
  • 1,5 l vody (nebo přidáme část vývaru z uzeného masa)
  • několik bobkových listů
  • 20 dkg párků nebo uzené klobásy
  • 2 dl smetany
  • 5 dkg mouky
  • sůl a pepř podle chuti

Nadrobno nasekanou cibuli osmažíme na oleji dokud nezesklovatí, přidáme mletou papriku a nakrájené zelí – které podle tohoto receptu nesmíme opláchnout. Podlijeme vodou a vývarem z uzeného masa, ochutíme přidáním soli, pepře, několika bobkových listů – a přivedeme k varu. Pokud vaříme variantu s klobásou, pak vložíme do polévky kolečka klobásy. Vaříme po dobu 30-35 minut, pak zahustíme moukou rozmíchanou ve smetaně a ještě jednou přivedeme k varu. Pokud použijeme jako přísadu párky, přidáváme kolečka párků do polévky až úplně nakonec.

Zdroj: TV Paprika Učíme se vařit http://tvpaprika.hu/cs/node/3656

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.