4 porce
- 50 dkg kyselého zelí
- 1 středně velká cibule
- 0,5 dl oleje
- 1 kávová lžička mleté papriky
- 1,5 l vody (nebo přidáme část vývaru z uzeného masa)
- několik bobkových listů
- 20 dkg párků nebo uzené klobásy
- 2 dl smetany
- 5 dkg mouky
- sůl a pepř podle chuti
Nadrobno nasekanou cibuli osmažíme na oleji dokud nezesklovatí, přidáme mletou papriku a nakrájené zelí – které podle tohoto receptu nesmíme opláchnout. Podlijeme vodou a vývarem z uzeného masa, ochutíme přidáním soli, pepře, několika bobkových listů – a přivedeme k varu. Pokud vaříme variantu s klobásou, pak vložíme do polévky kolečka klobásy. Vaříme po dobu 30-35 minut, pak zahustíme moukou rozmíchanou ve smetaně a ještě jednou přivedeme k varu. Pokud použijeme jako přísadu párky, přidáváme kolečka párků do polévky až úplně nakonec.
Zdroj: TV Paprika Učíme se vařit http://tvpaprika.hu/cs/node/3656
Poslední tip, trik či komentář