4–6 porcí
- 1/2 kostky droždí
- 1 lžíce krystalového cukru
- 200 ml mléka
- 50 g másla
- 2 vejce
- 250 g hladké mouky
- 2 hrnky nakrájeného čerstvého zelí
- 30 g másla
- špetka pepře
- trochu krystalového cukru
- sůl
- máslo na opečení
Droždí rozetřeme s krystalovým cukrem, přilijeme vlažné mléko, ve kterém jsme rozpustili máslo, vejce, mouku, vše smícháme v polotekuté (lívancové) těsto a necháme kynout.
Během kynutí připravíme zelí.
Zelí najemno nakrájíme a orestujeme na másle, ochutíme (výrazněji) mletým pepřem, špetkou cukru a solí. Chvilku podusíme a necháme zchladnout.
Do vykynutého těsta přimícháme zelí a na másle pečeme lívance, z obou stran dozlatova.
Zdroj: Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/?recept=834
Poslední tip, trik či komentář