reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Zelné lívance

4–6 porcí

  • 1/2 kostky droždí
  • 1 lžíce krystalového cukru
  • 200 ml mléka
  • 50 g másla
  • 2 vejce
  • 250 g hladké mouky
  • 2 hrnky nakrájeného čerstvého zelí
  • 30 g másla
  • špetka pepře
  • trochu krystalového cukru
  • sůl
  • máslo na opečení

Droždí rozetřeme s krystalovým cukrem, přilijeme vlažné mléko, ve kterém jsme rozpustili máslo, vejce, mouku, vše smícháme v polotekuté (lívancové) těsto a necháme kynout.
Během kynutí připravíme zelí.

Zelí najemno nakrájíme a orestujeme na másle, ochutíme (výrazněji) mletým pepřem, špetkou cukru a solí. Chvilku podusíme a necháme zchladnout.

Do vykynutého těsta přimícháme zelí a na másle pečeme lívance, z obou stran dozlatova.

Zdroj: Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/?recept=834

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.