Ingredience
- listové těsto 1 kus
- eidam 50 g
- anglická slanina nebo moravské uzené 200 g
- kysané zelí 100 g
- grilovací koření 1 dávka
- oregano 1 dávka
- vejce na potření 1 kus
Listové těsto rozválíme na plát, nebo ho už koupíme rozválené na papíře. Poklademe okapaným zelím, nakrájenou uzeninou a navrchu posypeme nastrouhaným sýrem, oreganem a troškou grilovacího koření. Závin pečlivě zabalíme a štrůdl potřeme rozšlehaným vejcem, nakonec lehce propícháme na několika místech vidličkou, ale aby nám nevytekl obsah, a dáme péct do rozpálené trouby na 170 stupňů dozlatova.
Zdroj: Zelný závin; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/zelny-zavin [On-line 01.05.2013]
Poslední tip, trik či komentář