reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Žemlovka

Potřebujeme:

  • 1 vánočku,
  • 6 jablíček,
  • 4 vejce,
  • 4 dcl mléka,
  • 1/8 másla,
  • ½ kg měkkého tvarohu
  • lžičku skořice,
  • hrst rozinek,
  • rum,
  • strouhanku,
  • 5 lžic cukru

Vanilková omáčka:

  • 1 pudink vanilkový,
  • ¾ l mléka,
  • 2 lžíce cukru

V rendlíku rozpustíme máslo, přidáme jablka, cukr a mírně podusíme. Když jablka změknou dochutíme skořicí. Pekáč vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Do tvarohu přidáme žloutky, cukr, mléko, rozinky a rozmícháme. Do pekáče pokládáme vrstvu vánočky, na ni jablka a opět vánočku. Potřeme tvarohem a vše ukončíme vrstvou vánočky. Zalijeme mlékem a dáme péct do trouby na 180 °C na půl hodiny.

Z bílků vyšleháme sníh, přidáme cukr a po půl hodině potřeme žemlovku sněhem a dáme ještě na 7 minut dopéct. Pudinkový prášek rozmícháme v trošce mléka a přilijeme do zbytku vroucího mléka, osladíme a mícháme, dokud omáčka nezhoustne.

Zdroj: Žemlovka; Babicovy dobroty TV Nova http://dobroty.nova.cz/clanek/epizody/zemlovka.html [On-line 10.01.2013]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.