reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Kořeněné vepřové plátky na špízu

Potřebujeme:

  • 300 g krkovice,
  • 100 g šunky,
  • 4 ks plátkového sýra,
  • 2 lžíce hořčice,
  • 2 lžíce rajského protlaku,
  • 1 stroužek česneku,
  • lžička cukru,
  • řapíkatý celer,
  • olej, bazalka
  • sůl, pepř

Na přílohu:

  • těstovinovou rýži

Krkovici naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí, poklademe plátky šunky, sýra, zabalíme a dáme do mrazáku na 20 minut. Rolády vytáhneme, nakrájíme, napíchneme na špíz a na oleji opečeme.

Řapíkatý celer oloupeme, nakrájíme a na oleji orestujeme. Přidáme protlak, česnek, cukr, zamícháme, stříkneme vodou a vaříme doměkka. Nakonec přidáme bazalku. Podáváme s těstovinovou rýží.

Zdroj: Kořeněné vepřové plátky na špízu; Babicovy dobroty TV Nova http://dobroty.nova.cz/clanek/epizody/korenene-veprove-platky-na-spizu.html [On-line 10.01.2013]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.