- 100 g žemlí starších žemlí
- 300 g hrubé mouky
- 1/3 balíčku kypřicího prášku do pečiva
- 1 žloutek
- hrst čerstvé petrželky
- asi 200 ml mléka
- sůl
- hrubá mouka na vyválení
Žemle nakrájíme na kostičky a necháme oschnout, popřípadě na chvilku vložíme do trouby.
Mouku smícháme s kypřicím práškem, přidáme žloutek, nasekanou petrželku, mléko, sůl a vypracujeme řidší těstíčko. Do něj vmícháme žemle a necháme asi 15 minut odpočinout. Poté těsto znovu promícháme a tvarujeme knedlíky – těsto přendáme na pomoučený vál a navlhčenou rukou vytvarujeme dva válečky. Knedlíky vaříme v osolené vodě asi 20 minut, po vyjmutí je ihned nakrájíme.
Zdroj: Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/program/10213315170-29.03.2010-17:30-1-kluci-v-akci.html?deid=1137&recept=759
Poslední tip, trik či komentář