reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Žemlový bylinkový knedlík

  • 100 g žemlí starších žemlí
  • 300 g hrubé mouky
  • 1/3 balíčku kypřicího prášku do pečiva
  • 1 žloutek
  • hrst čerstvé petrželky
  • asi 200 ml mléka
  • sůl
  • hrubá mouka na vyválení

Žemle nakrájíme na kostičky a necháme oschnout, popřípadě na chvilku vložíme do trouby.

Mouku smícháme s kypřicím práškem, přidáme žloutek, nasekanou petrželku, mléko, sůl a vypracujeme řidší těstíčko. Do něj vmícháme žemle a necháme asi 15 minut odpočinout. Poté těsto znovu promícháme a tvarujeme knedlíky – těsto přendáme na pomoučený vál a navlhčenou rukou vytvarujeme dva válečky. Knedlíky vaříme v osolené vodě asi 20 minut, po vyjmutí je ihned nakrájíme.

Zdroj: Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/program/10213315170-29.03.2010-17:30-1-kluci-v-akci.html?deid=1137&recept=759

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.