reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Zeppole

  • ½ kg hladké mouky
  • 50 ml plnotučného mléka
  • 25 g droždí
  • 80 g másla
  • 400 g brambor vařených ve slupce, oloupaných
  • 80 g moučkového cukru
  • 2 lžičky mleté skořice
  • 1 lžička jedlé sody
  • špetka soli
  • kůra z jednoho citronu
  • 3 vejce
  • 1 lžička vanilkové esence
  • slunečnicový oleje na smažení

Na obalení

  • skořicový cukr

Na plnění

  • Jahodová nebo meruňková marmeláda

Mouku vsypeme do mísy, uděláme důlek a do důlku rozdrobíme droždí, přidáme trochu cukru, zalijeme trochou vlahého mléka a necháme vyběhnout kvásek. Přidáme ostatní ingredience – rozpuštěné máslo, najemno nastrouhané brambory, zbytek cukru, skořici, jedlou sodu, sůl, citronovou kůru, vejce a lžičku vanilkové esence. Zpracujeme hladké těsto, ze kterého vyválíme hady o průměru asi 2 cm, nakrájíme na asi 15 cm dlouhé kusy, které spojíme v kroužky (jako druhou variantu můžeme tvarovat kuličky – koblížky).

Kroužky necháme na pomoučeném plechu hodinu a půl kynout, poté smažíme ve vysoké vrstvě oleje z obou stran dozlatova. Ještě teplé obalujeme ve skořicovém cukru nebo, máme-li tvary koblížků, plníme marmeládou. Podáváme horké i studené.

Zdroj: Zeppole; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1235-zeppole/ [On-line 13.04.2013]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.