1 plech
- 500 g listového těsta
- 750 ml mléka
- balíček vanilkového cukru
- 100 g moučkového cukru
- 6 žloutků
- 90 g maizeny
- 3 bílky
- 50 g jemného krystalového cukru do sněhu
Listové těsto rozdělíme na dva díly, oba rozválíme, každý rozprostřeme na jeden plech, propícháme vidličkou a v rozehřáté troubě upečeme dozlatova a necháme vystydnout.
Jeden plát potřeme žoutkovou náplní, druhým přiklopíme a polijeme citronovou polevou. Necháme dobře vychladit. Poté krájíme nožem namočeným v teplé vodě.
citronová poleva
- 1 bílek
- 100 g moučkového cukru
- 1 lžíce citronové šťávy
Bílek utřeme s prosátým moučkovým cukrem a citronovou šťávou dohladka. Šťávu přidáme přes sítko, abychom neměli v polevě kousky dužiny a jadérka.
Krém
Do půl litru mléka vsypeme vanilkový a moučkový cukr a přivedeme k varu. Ve zbývajícím mléce rozmícháme žloutky a maizenu. Za stálého míchání vlijeme do vařícího mléka a vaříme do zhoustnutí. Poté odstavíme. Z bílků a cukru ušleháme tuhý sníh a zamícháme ho do horkého krému.
Zdroj: Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/?recept=896
Poslední tip, trik či komentář