Potřebujeme:
- 200 g cukrářských dlouhých piškotů,
150 g mascarpone (žervé, lučina),
1 balíček vanilkového cukru,
200 ml smetany ke šlehání,
6 žloutků,
100 g moučkového cukru,
1 citron,
1 lžíce krupicového cukru,
100 ml pomerančového likéru nebo pomerančového sirupu
Dohotovení:
- 50 g mandlí,
- 1 citron nakrájený na plátky
Kůru z chemicky neošetřeného citronu nastrouháme a smícháme s cukrem. Necháme v chladničce do druhého dne odležet. Žloutky vyšleháme na horké vodní lázni s moučkovým cukrem do pěny.
Mascarpone smícháme s vanilkovým cukrem, nastrouhanou kůrou s cukrem, šťávou z citronu a vyšlehanou pevnou šlehačkou. Pak přidáme vychladlou žloutkovou pěnu a vše zlehka promícháme. Do misek dáme na dno piškoty, přelijeme pomerančovým likérem nebo pro děti pomerančovým sirupem a na povrch dáme krém. Posypeme nasekanými praženými mandlemi a ozdobíme plátkem citronu.
Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/zloutkovy-citronovy-krem-20-4-2010-2.html
Poslední tip, trik či komentář