reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Žloutkový citronový krém

Potřebujeme:

  • 200 g cukrářských dlouhých piškotů,
    150 g mascarpone (žervé, lučina),
    1 balíček vanilkového cukru,
    200 ml smetany ke šlehání,
    6 žloutků,
    100 g moučkového cukru,
    1 citron,
    1 lžíce krupicového cukru,
    100 ml pomerančového likéru nebo pomerančového sirupu

Dohotovení:

  • 50 g mandlí,
  • 1 citron nakrájený na plátky

Kůru z chemicky neošetřeného citronu nastrouháme a smícháme s cukrem. Necháme v chladničce do druhého dne odležet. Žloutky vyšleháme na horké vodní lázni s moučkovým cukrem do pěny.

Mascarpone smícháme s vanilkovým cukrem, nastrouhanou kůrou s cukrem, šťávou z citronu a vyšlehanou pevnou šlehačkou. Pak přidáme vychladlou žloutkovou pěnu a vše zlehka promícháme. Do misek dáme na dno piškoty, přelijeme pomerančovým likérem nebo pro děti pomerančovým sirupem a na povrch dáme krém. Posypeme nasekanými praženými mandlemi a ozdobíme plátkem citronu.

Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/zloutkovy-citronovy-krem-20-4-2010-2.html

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.