reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Žloutkový krém s ovocem

  • žloutky z čerstvých vajec 8 ks
  • dezertní víno (např. marsala) 4 lžíce
  • cukr 4 lžíce
  • čerstvé ovoce (sezónní ovoce, např. borůvky, maliny nebo ostružiny) 300 g
  • moučkový cukr na posypání
  • lístky čerstvé máty na ozdobu
Česko vaří s Pohlreichem Nejlepší večeře vašeho života!

Tento i ostatní recepty naleznete v knize
Česko vaří s Pohlreichem

Předehřejte troubu na 190 °C. Jelikož budete dezert zapékat, nastavte program trouby na pečení s horní spirálou.

Žloutky oddělte od bílků a dejte do misky. Misku postavte na vodní lázeň.

K žloutkům přidejte cukr a 4 lžíce dezertního vína. Nad mírným žárem hbitě vyšlehejte všechny ingredience do hustého krému. Odstavte z vodní lázně.

Připravte si menší zapékací misku a rozložte do ní ovoce dle chuti. Krém nalejte na ovoce a dejte do předehřáté trouby asi na 5 minut.

Díky zapnuté horní spirále se na povrchu krému utvoří krusta a uvnitř zůstane vláčný.

Hotový dezert servírujte ozdobený lístky čerstvé máty a zlehka posypaný moučkovým cukrem.

Zdroj: Žloutkový krém s ovocem; TV Prima, http://www.iprima.cz/ceskovarizive/recepty/zloutkovy-krem-s-ovocem [on-line 26.10.2013]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.