Suroviny:
- špek
- hovězí maso
- hořčice
- kyselé okurky
- sůl, pepř
- nové koření, bobkový list
- cibule
- domácí rajský protlak
- sádlo
- jíška
Na pánev dáme sádlo, pokrájený špek a osolené a opepřené maso zprudka opečeme ze všech stran. Vložíme do pekáče se sádlem, špekem a cibulí, vložíme uzlík s kořením, přidáme rajský protlak a hořčici. Pečeme v troubě na 200°C, potom 140°C asi 1,5 hodiny.
Na pánvi orestujeme špek a sterilované okurky, jídlo tím posypeme.
Zdroj: ZNOJEMSKÁ HOVĚZÍ DLE SASÍKA; TV Barrandov Babica vs Sapík http://www.barrandov.tv/babica-vs-sapik/recepty#sec-info [On-line 07.12.2015]
Poslední tip, trik či komentář