reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Znojemská pečeně s knedlíkem

  • pepř 8 kuliček
  • cibule 2 ks
  • celer 1/2 ks
  • mrkev 2 ks
  • bobkový list 2 ks
  • nové koření 6 kuliček
  • petržel 1 ks
  • masox 1 balení
  • hovězí nebo vepřové maso 500 g
  • okurky 1 sklenice

Z koření a zeleniny, kterou předem nahrubo nakrájíme, si na dně tlakového hrnce osmahneme na oleji základ (asi 10 minut). Přidáme osolené hovězí maso (lze použít i vepřové), které také opečeme, aby se pěkně zatáhlo. Pak vše podlijeme vodou nebo vývarem a dusíme asi 40 min v zavřeném hrnci. Měkké maso vyjmeme a nakrájíme, ze zeleniny vybereme koření, základ rozmixujeme a dochutíme. Dosolíme a okyselíme lákem z okurek. Podle potřeby zahustíme Solamylem namočeným ve vodě nebo francouzskou hořčicí. (Pak ale musíme omáčku nechat o něco déle povařit.)

Zdroj: Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/znojemska-pecene-s-knedlikemi [On-line 15.11.2011]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.