- pepř 8 kuliček
- cibule 2 ks
- celer 1/2 ks
- mrkev 2 ks
- bobkový list 2 ks
- nové koření 6 kuliček
- petržel 1 ks
- masox 1 balení
- hovězí nebo vepřové maso 500 g
- okurky 1 sklenice
Z koření a zeleniny, kterou předem nahrubo nakrájíme, si na dně tlakového hrnce osmahneme na oleji základ (asi 10 minut). Přidáme osolené hovězí maso (lze použít i vepřové), které také opečeme, aby se pěkně zatáhlo. Pak vše podlijeme vodou nebo vývarem a dusíme asi 40 min v zavřeném hrnci. Měkké maso vyjmeme a nakrájíme, ze zeleniny vybereme koření, základ rozmixujeme a dochutíme. Dosolíme a okyselíme lákem z okurek. Podle potřeby zahustíme Solamylem namočeným ve vodě nebo francouzskou hořčicí. (Pak ale musíme omáčku nechat o něco déle povařit.)
Zdroj: Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/znojemska-pecene-s-knedlikemi [On-line 15.11.2011]
Poslední tip, trik či komentář