- cukr 500 g
- zakysaná smetana 4 balení
- olej 2 lžíce
- polohrubá mouka 300 g
- mléko1/4 l
- vanilkový cukr 1 balení
- čokoláda na vaření 1 kus
- vanilkový pudink 1 balení
- 4 vajíčka
- kypřící prášek do pečiva 1 balení
Vajíčka vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme mouku s trochou mléka a oleje. Těsto vylijeme na máslem vymaštěný a moukou vysypaný plech. Uvaříme vanilkový pudink, vylijeme ho nerovnoměrně na plech a dáme péct asi na 150 stupňů.
Hotovou buchtu vytáhneme a ještě teplou zalijeme zakysanou smetanou vyšlehanou s cukrem. Na závěr nastrouháme na povrch buchty hořkou čokoládu. Dáme vychladit a krájíme na řezy.
Zdroj: Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/zrava-buchta [on-line 4.10.2011]
Poslední tip, trik či komentář