4 porce
- 8 brambor
- 1 cibule
- 3 papriky
- 1 pálivá paprika
- 3 rajčata
- 2 dl smetany
- 2-3 páry párků
- masitá slanina, která se dá tence krájet
Brambory oloupeme, nakrájíme na drobné kousky a uvaříme. Potom je dobře rozšťoucháme a smícháme s 2 dl smetany, se solí a pepřem.
Dno pekáče vysteleme slaninou nakrájenou na tenké plátky a s pomocí naběračky pokryjeme slaninu polovinou bramborové kaše. Pak si – rovněž na slanině – osmažíme cibulku, přidáme k ní papriky, rajčata a pálivou papriku a uvaříme z toho lečo.
Když máme lečo hotové, dáváme je zase naběračkou po dávkách do pekáče na bramborovou kaši, přičemž dáváme pozor, abychom na kaši nelili příliš mnoho šťávy. Na lečo pak přijdou párky, a nakonec druhá polovina bramborové kaše.
Potom při teplotě 200 °C upečeme jídlo během 20 minut v troubě.
Zdroj: TV Paprika Gasztropuč http://tvpaprika.hu/cs/node/3706
Poslední tip, trik či komentář