Suroviny
- houby (hřiby, hlíva útřičná) 50 g
- cizrna 800 g
- brambory 2 ks
- pórek 1 ks
- slanina 3 plátky
- česnek 2 stroužky
- rozmarýn 1 snítka
- bobkový list 1 ks
- zeleninový vývar 1 l
- sůl
- pepř
Vezmeme si pánev, přidáme trochu olivového oleje a stroužek česneku, který osmažíme dohněda a vyndáme. Pak osmažímepórek nakrájený na kolečka, plátky slaniny a čerstvé nebo zmražené houby. Nyní přidáme cizrnu, oloupané a nakrájené brambory, snítku rozmarýnu, bobkový list a zalijeme zeleninovým vývarem. Vaříme na mírném ohni, občas přidáme trochu vývaru, ať to není příliš husté. Když jsou brambory měkké, všechno rozmixujeme a dochutíme.
Zdroj: Zuppetta Natalizia; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/zuppetta-natalizia [On-line 18.12.2015]
Poslední tip, trik či komentář