- 400 g mletého hovězího masa (libového)
- 2 lžíce oleje
- 2 lžičky mletého kmínu
- 2 lžičky chilli (lze použít i čerstvé)
- oregano
- 2 prolisované stroužky česneku
- Sůl
- mletý pepř
- špetka cukru
- 1 lžíce hladké mouky
- 400 g konzervovaných rajčat
- 400 g konzervovaných červených fazolí
DOPLŇKY:
- avokádo nakrájené na kostičky
- zakysaná smetana
- nastrouhaný sýr
PŘÍLOHA:
- rýže
V kastrole rozpálíme olej a orestujeme na něm maso. Okořeníme, přidáme cukr, česnek a mouku. Po orestování přidáme rajčata se šťávou a dusíme ještě asi 25 minut. V závěru přidáme scezené fazole a ještě 5 minut prohříváme. Během tepelné úpravy sbíráme tuk, který se na pokrmu vyplavuje. Podáváme s rýží a podle chuti můžeme zvolit doplněk.
Poslední tip, trik či komentář