Těsto
- 100 g hladké mouky
- 250 g másla
2. těsto
- 150 g hladké mouky
- 2–3 lžíce mléka
- 1–1,5 lžíce octa
- 4 žloutky
- špetka soli
Sněhová náplň
- 110 g bílků
- 220 g krystalového cukru
- 60 g cukru krupice
- 1 lžíce vody
- špetka vanilkového cukru
Obě těsta zpracujeme zvlášť. U druhého dáváme pozor, aby bylo dohladka, nelepilo a nedělaly se na něm bublinky. Rozválíme je na čtverec, do něj zabalíme jako psaníčko první těsto a dáme odpočívat do lednice do druhého dne. Poté těsto třikrát převálíme a necháme odpočinout. Teprve pak rozválíme a nakrájíme pruhy, které omotáme okolo trubičky na pečení. Naskládáme na plech vyložený pergamenovým papírem, potřeme rozmíchanými žloutky. Pečeme nejprve při 240 stupních. Když trubičky naskočí, stáhneme na 200 stupňů a dopečeme. Po vychladnutí opatrně sundáme z trubiček, naplníme sněhem a pocukrujeme.
Na sníh vyšleháme bílky s cukrem krupice. Mezitím si dáme svařit 220 g krystalu ponořeného ve vodě. Když se táhne, pomalu za neustálého šlehání vlijeme do sněhu. (Přidávám trošku vanilkového cukru pro chuť.) A hned plníme.
Zdroj: Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/kremrole-plnena-snehem [On-line 2.12.2011]
Poslední tip, trik či komentář