Japonská rolka s tuňákem
- japonská rýže
sushi ocet
mořská řasa Nori,
japonský křen Wasabi,
sezamová semínka
sojová omáčka
nakládaný zázvor
tuňák v plechovce
majonéza
vejce
sůl
Uvaříme japonskou rýži, přemístíme do větší mísy a promícháme se sushi octem. Na bambusovou rohožku položíme jeden arch sušené mořské řasy Nori. Na mořskou řasu naneseme rýži a vlhkými prsty umačkáme. Na rýži naneseme malý proužek křenu Wasabi, poté asi 2 lžíce tuňáka z plechovky, proužek majonezy a uvařené nasekané vejce. Posypeme sezamovými semínky, posolíme a zarolujeme tak, že postupně horní okraj rohožky přesunujeme přes spodní (nemotáme tedy dokola) a přitom přimačkáváme prsty. Ještě jednou zarolujeme, aby nám dobře držela při sobě. Nakrájíme na kolečka, okraje rolky však nepodáváme. Servírujeme s křenem wasabi, nakládaným zázvorem a sojovou omáčkou (vše po trošce na okraj talíře).
Zdroj: S Italem v kuchyni iprima TV Prima Makro http://www.sitalemvkuchyni.cz/recept/Maki-sushi-s-tunakem/
Poslední tip, trik či komentář