reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Miso Shiru

Japonská polévka Miso Shiru

(4 porce)

  • 1 l vody
    250 g pasty Miso
    granulovaný rybí vývar Dashi
    1 lžíce mořských řas Wakame
    sojový sýr Tofu (tvrdý)
    100 g sojových výhonků
    2 brambory

Přivedeme vodu k varu, přidáme na kostičky nakrájené brambory 
a 10 minut vaříme. Mezitím v misce se studenou vodou rozmočíme řasy Wakame, které se během několika minut rozvinou do čerstvého stavu.
K uvařeným bramborám přidáme sojové výhonky, na kostičky nákrájené Tofu a vyždímané mořské řasy. Nakonec vmícháme pastu Miso s rybím vývarem Dashi (Miso určená pro přípravu polévky již obsahuje rybí vývar Dashi). Pastu přidáváme do té doby, než bude polévka slaná podle naší chuti.
Polévku stáhneme z ohně a můžeme ihned podávat.

Zdroj: S Italem v kuchyni iprima TV Prima Makro http://www.sitalemvkuchyni.cz/recept/Miso-Shiru/

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.