reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Katsudon

Vepřový řízek v omáčce s rýží

(2 porce)

  • 300 g japonské rýže
    2 plátky vepřového masa
    hladká mouka
    japonská strouhanka (nebo česká)
    1,5 dl sojové omáčky
    2 dl rýžového vína Saké
    1 cibule
    1 mrkev
    2 vejce
    arašídový olej na smažení
    špetka cukru
    sůl

Naklepeme maso, nesolíme, nepepříme, jen obalíme v mouce, rozšlehaném vejci a strouhance (japonská strouhanka má tvar jehliček, řízek tak nenasákne mnoho oleje a je křupavý). Osmažíme na oleji, necháme odkapat a nakrájíme na proužky.
Na pánvi pak přivedeme k varu 100 ml vody, přidáme na tenké plátky nakrájenou mrkev a cibuli, necháme povařit, aby změkla. Poté ochutíme malou špetkou soli a cukru, zalijeme sojovou omáčkou a vínem Saké. Chvilku povaříme, poté do omáčky položíme nakrájený smažený řízek, zalijeme rozšlehanými vejci, cca 1 min necháme pod pokličkou povařit a odstavíme.
Do větší misky dáme uvařenou nesolenou rýži, opatrně přeložíme na rýži řízek tak, aby neztratil tvar a zalijeme omáčkou.

Zdroj: S Italem v kuchyni iprima TV Prima Makro http://www.sitalemvkuchyni.cz/recept/Katsudon/

loading...

Vložit komentář

 

 

 

Můžete využít tyto HTML tagy

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>


6 × = padesát čtyři


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.