- celé kuře
čerstvý estragon
sušený estragon
1 dl smetana
1 balení mascarpone
4 dl bílého vína
6 brambor
provensálské koření
máslo
olej extra virgin
sůl
Vykuchané kuře naplníme estragonem (čerstvým i sušeným), půlkou balení mascarpone a osolíme. Kůži kuřete pomažeme máslem, aby byla křupavá. V pánvi rozehřejeme olivový olej s kouskem másla a kuře z obou stran orestujeme. Bohatě posypeme estragonem, zalijeme vínem a dopečeme v troubě předehřáté na maximum. Čas pečení záleží na velikosti kuřete, zhruba 30 minut. Mezitím si nakrájíme brambory na malé kostičky a orestujeme je na olivovém oleji. Přidáme provensálské koření a sůl a necháme je zbarvit do zlatova.
Jakmile je kuře upečené, vyjmeme jej z pekáče a doděláme omáčku. Do základu přidáme zbytek mascarpone a opět estragon, zalijeme smetanou a bílým vínem a chvilku povaříme.
Kuře servírujeme polité omáčkou s provensálskými bramborami.
Zdroj: S Italem v kuchyni iprima TV Prima Makro http://www.sitalemvkuchyni.cz/recept/Kure-na-estragonu-s-provensalskym-bramborem/
Poslední tip, trik či komentář