Sedlácká cibulová polévka (4 porce)
- 3-4 cibule
200 g tyrolského špeku
4 dl bešamelu
1 dl mléka
hovězí vývar
parmazán
libeček
pažitka
máslo
olej extra virgin
sůl, celý pepř
Na másle a oleji orestujeme cibulku nakrájenou na měsíčky. Přidáme špek, necháme chvilku restovat a poté směs smícháme s připraveným bešamelem. Zalijeme mlékem a hovězím vývarem podle hustoty a chuti. Okořeníme celým pepřem a solí, provoníme pár lístky libečku a povaříme.
Při podáváme dochutíme polévku strouhaným parmazánem a nasekanou pažitkou.
Zdroj: S Italem v kuchyni iprima TV Prima Makro http://www.sitalemvkuchyni.cz/recept/Zuppa-di-cipolle-alla-contadina/
Poslední tip, trik či komentář