Na 4 porce potřebujeme:
- 1 šalotka,
2 lžíce olivového oleje,
300 g kulatozrnné rýže (arborio),
sůl,
100 ml bílého vína,
700 ml zeleninového nebo kuřecího vývaru,
100 g másla,
1 lžíce olivového oleje,
1 šalotka,
200 g očištěných krevetek,
sůl, pepř,
1 lžíce másla,
4 sušená rajčata,
4 cherry rajčata,
1/4 svazku pažitky pokrájené
Salát:
- rukola,
- olivový olej,
- ocet,
- sůl, pepř
Šalotku zesklovatíme na oleji. Přidáme rýži a chvilku ji restujeme až se obalí máslem. Osolíme, vlijeme bílé víno a necháme vyvařit. Pak vlijeme část vývaru a za stálého míchání vaříme až se vývar vsákne do rýže. Pak postupně vléváme vývar, mícháme a vaříme. Nakonec vmícháme máslo.
Na pánev s rozpáleným olivovým olejem dáme šalotku a krevety. Osolíme, opepříme, přidáme máslo, sušená rajčata, cherry rajčata, pažitku a orestujeme.
Na talíř servírujeme rizoto s krevetami a salát z rukoly se zálivkou z olivového oleje, octa, soli a pepře.
Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/rizoto-s-krevetami-12-1-2010.html
Poslední tip, trik či komentář