reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Hrášková polévka s mascarpone

Na 4 porce potřebujeme:

  • 150 g másla,
    1 pórek,
    1 l kuřecího vývaru,
    500 g mrazeného hrášku,
    100 ml Martini dry,
    sůl, pepř,
    1/3 ledového salátu,
    2 rajčata spařená a oloupaná,
    2 lžíce mascarpone,
    1 lžíce smetany

Chipsy:

  • 4 plátky parmské šunky

Nejdříve připravíme chipsy. Plátky parmské šunky poskládáme na plech vyložený pečícím papírem. Zakryjeme druhým pečícím papírem a zatížíme druhým plechem. Pečeme v troubě při 130 °C asi 40 minut. Pak necháme odklopené vychladnout.

Na polévku v hrnci rozpustíme kousek másla a zpěníme na něm pokrájený pórek. Zalijeme vývarem a uvedeme do varu. Přidáme 500 g hrášku, máslo nakrájené na kostičky, martini, sůl, pepř a krátce provaříme. Rozmixujeme a přecedíme. Na pánvi na lžící másla zpěníme ledový salát nakrájený na širší nudličky. Přidáme zbytek hrášku a rajčata nakrájená na kostičky. Krátce prohřejeme a rozdělíme do talířů. Zalijeme polévkou. Mascarpone zředíme smetanou a zakápneme jím hladinu polévky. Dozdobíme šunkovými chipsy.

Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/hraskova-polevka-s-mascarpone-14-1-2010.html

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.