reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Krémová kedlubnová polévka

  • kedlubna 2 kusy
  • máslo 50 g
  • půlka zeleninového bujonu
  • sůl 1 špetka
  • pepř 1 špetka
  • nastrouhaný muškátový oříšek 1 špetka
  • brambory 2 kusy
  • sójového mléka nebo smetany na vaření 0.25 l
  • strouhaný parmazán 1 lžíce
  • zelená petržel 1 hrst

Na másle orestujeme na kousky nakrájenou kedlubnu a brambory. Zalijeme vývarem z kostky, přidáme nastrouhaný muškátový oříšek, přisolíme, opepříme a povaříme do změknutí. Dolijeme sójové mléko (smetany dáme méně) a rozmixujeme. Mladé kedlubnové lístky krátce povaříme ve vodě, scedíme a nakrájíme na proužky. Polévku servírujeme s nastrouhaným parmazánem, kedlubnovými lístky a sekanou petrželkou.

Zdroj: Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/kremova-kedlubnova-polevka [On-line 3.2.2012]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.