- 800 g mušlí srdcovek
- 4 stroužky česneku
- 1 feferonka
- 2 dl bílého vína
- hrst petrželové natě
- olej extra virgin
Mušle vypereme ve vodě. S každou mušlí klepneme spojovací hranou o stůl a ty, které se otevřou, vyhodíme (nejsou čerstvé). Česnek rukou zmáčkneme a vhodíme do pánve s olivovým olejem, orestujeme do zlatova a odstraníme. Do pánve přidáme mušle, nasekanou feferonku a zalijeme vínem. Necháme pár minut restovat, až se mušle otevřou a nakonec zasypeme nasekanou petrželovou natí. Podáváme zakápnuté olivovým olejem a s bílým pečivem.
Zdroj: S Italem v kuchyni http://www.sitalemvkuchyni.cz/recepty/sote-di-vongole/
Poslední tip, trik či komentář