reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Soté di vongole – Srdcovky

  • 800 g mušlí srdcovek
  • 4 stroužky česneku
  • 1 feferonka
  • 2 dl bílého vína
  • hrst petrželové natě
  • olej extra virgin

Mušle vypereme ve vodě. S každou mušlí klepneme spojovací hranou 
o stůl a ty, které se otevřou, vyhodíme (nejsou čerstvé). Česnek rukou zmáčkneme a vhodíme do pánve s olivovým olejem, orestujeme do zlatova a odstraníme. Do pánve přidáme mušle, nasekanou feferonku 
a zalijeme vínem. Necháme pár minut restovat, až se mušle otevřou 
a nakonec zasypeme nasekanou petrželovou natí. Podáváme zakápnuté olivovým olejem a s bílým pečivem.

Zdroj: S Italem v kuchyni  http://www.sitalemvkuchyni.cz/recepty/sote-di-vongole/

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.