reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Canederli alla tirolese – Polévka s tyrolskými knedlíčky

  • 1 l hovězího vývaru
  • 20 g másla
  • 200 g bílého staršího pečiva
  • 1 dl mléka
  • 80 g špeku
  • 1 cibule
  • 50 g hladké mouky
  • 1 vejce
  • hrst nasekané pažitky
  • hrst nasekané majoránky
  • muškátový oříšek
  • sůl, pepř

Pečivo nakrájíme na kostičky a namočíme do mléka. Cibulku a špek nakrájíme na jemno a orestujeme v pánvi na másle. V míse smícháme osmaženou cibulku a špek s nasekanou pažitkou a majoránkou, vejcem, moukou a pečivem. Dochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem. Z těsta vypracujeme stejně velké knedlíčky, které uvaříme v osolené vodě (jakmile vyplavou na povrch, jsou vařené). Knedlíčky podáváme s hovězím vývarem a hrstkou nasekané pažitky.

Zdroj: S Italem v kuchyni Makro http://www.makro.cz/index.php?page_id=693&u=342

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.