reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Musaka

  • 1 kg brambor
    500 g mletého masa
    1 cibule
    1 šálek rajčatové šťávy
    200 ml bílého vína
    200 ml olivového oleje
    strouhaný sýr
    petrželka
    2 žloutky
    cukr
    sůl
    pepř
    máslo na vymazání plechu

na omáčku (na zapečení):

  • 1 l mléka
    1 šálek hladké mouky
    2 bílky
    muškátový oříšek
    sůl

Na olivovém oleji osmahneme cibulku a přidáme mleté maso. To orestujeme, pak přilijeme rajčatovou šťávu, víno, dochutíme solí, pepřem, špetkou cukru a podusíme doměkka. Hotovou směs necháme vychladit a poté do ní vmícháme nastrouhaný sýr, petrželku a žloutky. Vše důkladně promícháme a navršíme na plátky brambor, uvařených do poloměkka, které jsme vyskládali do máslem vymazaného pekáčku.
Na poslední vrstvu si v mléce rozmícháme hladkou mouku a tento základ necháme asi 10 minut provařit. Po vychlazení do něj vmícháme bílky, dochutíme solí a trochou mletého muškátového oříšku. Omáčku nalijeme na masovou směs a rovnoměrně rozetřeme. Pečeme dozlatova asi 50 minut při 180 stupních. A pozor! Musaka se servíruje vlažná nebo dokonce i studená.

Zdroj: Česká televize Kuchařská pohotovost http://www.ceskatelevize.cz/porady/10169912986-kucharska-pohotovost/recepty/98-musaka/

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.