reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Kančí paštika

  • 300 g kančího ořezu
    300 g vepřového bůčku
    200 g jater
    100 g uzené slaniny
    200 ml červeného vína
    100 ml koňaku
    50 ml ginu (borovičky)
    mletý pepř
    mleté nové koření
    mletý jalovec
    bobkový list
    čerstvý tymián
    cukr
    sůl

Očištěné maso i slaninu nakrájíme na kostky, smícháme s namletým kořením, zalijeme vínem a koňakem, přidáme špetku cukru, sůl, bobkový list a tymián. Promícháme a necháme v chladu marinovat, nejlépe 24 hodin. Zaleželé maso pečeme pod pokličkou při 170 stupních 2 až 3 hodiny, dokud nezměkne. Poté scedíme sádlo, které dáme stranou. Vybereme bobkové listy, větvičky tymiánu a vychlazené maso umeleme spolu s vepřovými nebo kančími játry. Vše důkladně promícháme, dochutíme solí, pepřem a borovičkou nebo ginem a naplníme do sklenic. Zalijeme vrstvou rozpuštěného sádla, které jsme předtím slili, a zavařujme zhruba hodinu při 80 stupních.

Zdroj: Česká televize Kuchařská pohotovost http://www.ceskatelevize.cz/porady/10169912986-kucharska-pohotovost/recepty/171-kanci-pastika/

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.