reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Ruské vejce s vlašským salátem

  • vejce
    majonéza
    mléko
    šunka
    sterilované okurky
    listový salát
    petrželka
    pepř

na vlašský salát:

  • 150 g brambor
    60 g sterilovaného hrášku
    40 g mrkve
    40 g celeru
    300 g šunky
    150 g sterilovaných okurek
    250 g majonézy
    20 g plnotučné hořčice
    ocet
    cukr
    worcesterová omáčka
    sůl
    pepř

na aspik:

  • 100 g kořenové zeleniny
    0,6 l vody
    ocet
    1 cibule
    1 bobkový list
    3 ks nového koření
    5 ks černého pepře
    30 g želatiny
    cukr
    sůl

Nejdříve si připravíme vlašský salát. Na kostičky nakrájené vařené brambory smícháme s hráškem, kousky vařené nebo sterilované mrkve a celeru, nudličkami šunky a okurek, přidáme majonézu, hořčici, trošku octa, cukr, sůl a pepř, a na závěr zlehka dochutíme worcesterovou omáčkou.
Na talířek navršíme vlašský salát, přidáme půlku vejce vařeného natvrdo, které přelijeme majonézou smíchanou s mlékem, šunku, okurku nakrájenou do hřebínku a ozdobíme kouskem salátu a petrželky. Pro větší efekt můžeme vejce posypat čerstvě namletým pepřem.
Celou porci ještě doplníme kostičkami aspiku, který připravíme takto: Ve vodě povaříme alespoň půl hodiny kořenovou zeleninu s trochou octa, cibulí, bobkovým listem, novým kořením, celým pepřem, solí a cukrem. Do scezeného vývaru zamícháme rozpuštěnou želatinu, směs nalijeme na plech vyložený potravinovou fólií a vychladíme.

Zdroj: Česká televize Kuchařská pohotovost http://www.ceskatelevize.cz/porady/10169912986-kucharska-pohotovost/recepty/235-ruske-vejce-s-vlasskym-salatem/

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.