reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Bramborové krokety

  • 450 g brambor
    2 žloutky
    špetka kypřícího prášku
    1 lžíce bramborového škrobu
    muškátový oříšek
    sůl
    pepř

na obalení:

  • 100 ml mléka
    2 vejce
    hladká mouka
    strouhanka
    mandle

Brambory uvaříme ve slupce, a až vychladnou, oloupeme je a na jemno nastrouháme. Přidáme žloutky, trochu kypřicího prášku, bramborový škrob, sůl, mletý muškátový oříšek, pepř a promícháme do hladka. Z připraveného těsta vytvoříme váleček, ze kterého nakrájíme jednotlivé krokety. Ty obalíme v těstíčku z mléka, vajec a hladké mouky, a poté ve strouhance smíchané s nasekanými mandlemi. Smažíme je ve vyšší vrstvě oleje ze všech stran do zlatova a pokládáme na tácek vyložený papírovým ubrouskem, který nasaje přebytečný tuk.

Zdroj: Česká televize Kuchařská pohotovost http://www.ceskatelevize.cz/porady/10169912986-kucharska-pohotovost/recepty/269-bramborove-krokety/

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.