reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Karamelový dort

na plátky:

  • 170 g másla
    170 g cukru krystal
    200 g žloutků
    350 g bílků
    140 g hl. mouky
    50 g kakaa

na krém:

  • 1 slazené kondenzované mléko
    250 g másla

Nejprve si připravíme těsto: do másla s třetinou cukru postupně zašleháme žloutky a tuto směs opatrně zlehčíme bílky vyšlehanými se zbytkem cukru. Přimícháme směs mouky a kakaa a hotové těsto nanášíme v tenké vrstvě na pečicí papír do dortového ráfku. Pečeme na 200 stupňů asi 10 minut. Takto postupně upečeme sedm plátků, dva odložíme stranou a zbývajících pět po vychladnutí spojíme karamelovým krémem, jehož příprava je jednoduchá: slazené kondenzované mléko v konzervě vložíme do hrnce s vroucí vodou a vaříme 2 až 3 hodiny. Zchladlé zkaramelizované mléko vyšleháme s máslem a krém je hotový. Použijeme ho nejen na sesazení dortu, ale potřeme jím dort i shora a po obvodu, aby na něm dobře držely drobečky. které získáme rozdrolením zbylých dvou plátků. Dort dáme vychladit a před podáváním ho stačí zlehka pocukrovat. Můžeme ho ale ozdobit i jinak podle vlastní fantazie, například karamelovými ozdobami.

Zdroj: Česká televize Kuchařská pohotovost http://www.ceskatelevize.cz/porady/10169912986-kucharska-pohotovost/recepty/270-karamelovy-dort/

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.