- 3 hrnky mléka (nebo voda a sušené mléko)
1 vanilkový lusk
cca 5 lžic medu
1 1/2 hrnku ovesných vloček
¼ hrnku rozinek
¼ hrnku sušených meruněk
3 žloutky
na doplnění:
- máslo
mletá skořice
med
mléko
ovoce
Vlažnou vodu smícháme se sušeným mlékem, přidáme podélně rozříznutý lusk vanilky, osladíme medem a přivedeme k varu. Poté zavaříme vločky, které jsme asi 2 hodiny nechali nabobtnat ve vlažné vodě. Až vločky změknou, vmícháme do kaše rozinky, nadrobno nakrájené sušené meruňky, vyšlehané žloutky, a můžeme podávat. Nejlépe s kouskem másla, posypané skořicí, zakápnuté medem a mlékem, a ozdobené čerstvým ovocem.
Zdroj: Česká televize Kuchařská pohotovost http://www.ceskatelevize.cz/porady/10169912986-kucharska-pohotovost/recepty/319-ovesna-kase-s-ovocem/
Poslední tip, trik či komentář