reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Terina z uzených kolen se skořicovým sirupem s liškami

na terinu z uzených kolen:

  • 2 uzená vepřová kolena
    10 šalotek
    10 stroužků česneku
    rozmarýn
    tymián
    majoránka
    oregáno
    svazek jarní cibulky
    mletý pepř
    uzená sůl

na skořicový sirup s liškami:

  • 250 g cukru
    0,15 l bílého vína
    0,15 l bílého vinného octa
    50 g medu
    1 lžička skořice
    100 g malých lišek (václavek)
    pepř
    sůl

Maso z uzeného kolena nakrájíme na kostky a dáme vařit se svazkem bylinek, nakrájenou šalotkou, plátky česneku, a trochou pepře a uzené soli. Průběžně podle potřeby doléváme vodu. Zhruba po hodině a půl, až maso změkne, necháme mírně zchladnout a přidáme nasekanou jarní cibulku. Připravenou směsí naplníme formu vyloženou potravinářskou fólií a necháme v chladu ztuhnout nejlépe do druhého dne. Terinu podáváme nakrájenou na plátky, doplněnou třeba slaninou, cherry rajčaty a skořicovým sirupem s liškami, který připravíme následujícím způsobem: Smícháme cukr, víno, ocet, med, skořici a špetku soli a pepře, a krátce provaříme. Poté přidáme lišky, opět asi 3 minuty provaříme a necháme zchladnout

Zdroj: Česká televize Kuchařská pohotovost http://www.ceskatelevize.cz/porady/10169912986-kucharska-pohotovost/recepty/326-terina-z-uzenych-kolen-se-skoricovym-sirupem-s-liskami/

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.