na terinu z uzených kolen:
- 2 uzená vepřová kolena
10 šalotek
10 stroužků česneku
rozmarýn
tymián
majoránka
oregáno
svazek jarní cibulky
mletý pepř
uzená sůl
na skořicový sirup s liškami:
- 250 g cukru
0,15 l bílého vína
0,15 l bílého vinného octa
50 g medu
1 lžička skořice
100 g malých lišek (václavek)
pepř
sůl
Maso z uzeného kolena nakrájíme na kostky a dáme vařit se svazkem bylinek, nakrájenou šalotkou, plátky česneku, a trochou pepře a uzené soli. Průběžně podle potřeby doléváme vodu. Zhruba po hodině a půl, až maso změkne, necháme mírně zchladnout a přidáme nasekanou jarní cibulku. Připravenou směsí naplníme formu vyloženou potravinářskou fólií a necháme v chladu ztuhnout nejlépe do druhého dne. Terinu podáváme nakrájenou na plátky, doplněnou třeba slaninou, cherry rajčaty a skořicovým sirupem s liškami, který připravíme následujícím způsobem: Smícháme cukr, víno, ocet, med, skořici a špetku soli a pepře, a krátce provaříme. Poté přidáme lišky, opět asi 3 minuty provaříme a necháme zchladnout
Zdroj: Česká televize Kuchařská pohotovost http://www.ceskatelevize.cz/porady/10169912986-kucharska-pohotovost/recepty/326-terina-z-uzenych-kolen-se-skoricovym-sirupem-s-liskami/
Poslední tip, trik či komentář